Heim/Mo og Øyrane vidaregåande skule/Opplæringstilbod/Restaurant- og matfag/Vg1 Restaurant- og matfag
RM Vg2 1024x384

Vg1 Resturant- og matfag

På Vg1 restaurant- og matfag lærar du grunnteknikkar innan matlaging, baking, servering og arbeid med kjøtt og fisk. 

I faget YFF på  vil du vere ute i praksis i eit fag du ønskjer å prøve ut. 
 

Vg1 RM dannar grunnlag for fagbrev/svennebrev innanfor 11 yrker, desse yrka er: 

  • Ernæringskokk
  • Kokk
  • Servitør
  • Bakar
  • Konditor
  • Slaktar
  • Kjøtskjerar
  • Pølsemakar
  • Ferskvarehandel
  • Industriell matproduksjon
  • Sjømatproduksjon

Etter fullført vg1 kan du velje mellom desse fagområda: 

  • vg2 Kokk og Servitør (tilbod ved Mo og Øyrane vgs)
  • vg2 Baker og konditor
  • vg2 Matproduksjon

 

Restaurant og matfag passar for deg som er glad i halde på med mat, er kreativ og kan ta ansvar for andre menneske si mat og helse. For å kunne kalle deg ein fagarbeidar må du bestå ei fagprøve/svenneprøve etter avslutta opplæring (4 år). 

Kontakt

Fagansvarleg RM

Randi Marie Ringstad
randi.marie.ringstad@vlfk.no

97090635

Relaterte lenker